Stageoprdacht Industriële Automatisering

Wil je kennismaken met hardware engineering, software engineering en de bouw van besturingspanelen en energieverdelers tijdens één stage en ook nog een mooi eindproduct opleveren? Lees dan verder!

Solliciteer 

 Doetinchem

 32-40 uur per week

 MBO 4/ HBO

Drie bedrijven, één groep en één stageopdracht

Van Egmond Groep bestaat uit de Industriële Automatisering, het Kenniscentrum en de Elektrogroothandel. Deze drie onderdelen werken nauw samen. Door de inzet van onze kennis, ervaring en samenwerking kunnen wij totaalprojecten leveren en onze klanten volledig ontzorgen, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten; het bouwen van machines, het laten draaien van productielijnen of les geven in verlichte klaslokalen.

De kernactiviteiten van de Industriële Automatisering zijn op te knippen in vier onderdelen: software engineering, hardware engineering, bouw besturingspanelen en energieverdelers en het kenniscentrum.

Tijdens jouw stage ga je een plastic shredder laten doen wat hij moet doen en zorg je er voor dat daarbij geen ongelukken kunnen gebeuren. Je komt hierbij met alle onderdelen van Industriële Automatisering in aanraking.

Afhankelijk van jouw opleidingseisen stemmen we de details af.

Hardware Engineering

Na je georiënteerd te hebben op je opdracht en deze definitief te hebben vastgesteld ga je ontwerpen. We willen een besturingskast zien met daarin de noodzakelijke componenten, maar ook een PLC. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen van de kast en de componenten als ook het bedraden. Dit doe je met behulp van E-plan en hulp van onze hardware engineers.

Bouw besturingspanelen en energieverdelers

Als jouw tekeningen zijn afgerond ga je naar onze afdeling paneelbouw. Daar ga je de besturingskast maken en bedraden, zoals door jou ontworpen. Je krijgt hierbij begeleiding en tips en tricks. Als je klaar bent met de kast assisteer je bij de eindtest.

Als je kast in orde is dan kun je aan de slag met de shredder. Het plaatsen van de kast, het aansluiten van de bedrading op de motor, sensoren, actuatoren.

Software Engineering

Maar om het af te maken zul je zelf een software programma moeten schrijven voor de door jouw gekozen PLC op basis van jouw functioneel ontwerp. Dit doe je niet zomaar, je krijgt eerst een training waarvoor je ook een certificaat (of certificaten) ontvangt. En wat denk je van visualisatie (HMI) op scherm?

  • Behaal je PLC-certificaten en HMI (visualisatie) certificaten;
  • Investeren wij in jouw ontwikkeling;
  • Kun je ontdekken wat je leuk vindt;
  • Werk je projectmatig;
  • Krijg je begeleiding en ondersteuning;
  • Mag je creatief zijn in de oriëntatiefase;
  • Ervaar je het belang van veiligheid, risico analyse en documentatie;
  • Ben je verantwoordelijk om de shredder te laten draaien en te laten voldoen aan de wensen/eisen;
  • Na afloop evalueren we het project en kijken gezamenlijk waar jij je verder in wilt ontwikkelen of juist nog meer van wil leren!

Heb je nog vragen?  Neem dan contact op met Patrick Hoekstra, trainer kenniscentrum, telefoon:  0314 375 300

Maak kennis met Van Egmond Groep

Magazijn medewerker

bekijk video

Paneelbouwer

bekijk video

Software engineer

bekijk video

Accountmanager

bekijk video

Solliciteer nu

Grijp je kans en kom aan boord!

Wil je meer weten over werken bij Van Egmond Groep?

Neem dan contact op met Maaike!